Fifas ordförande Infantino vill att alla länder döper en fotbollsarena efter Pelé för att hedra avlidna stjärnans minne

    4 januari 2023, kl 09.23

    Hyllningar strömmar in från sportens värld efter den brasilianska ikonens död förra veckan, efter en lång kamp mot cancer. Pelés kista fördes i måndags till Estádio Urbano Caldeira, Pelés favoritarena i São Paulo. Här köar tusentals fans i flera timmar för att kunna ta ett sista farväl.

    Fifas ordförande Gianni Infantino är en av de som flugit till Brasilien för att närvara vid begravningen, och han berättade för reportrar om sin idé att hylla en av de största spelarna genom tiderna. ”Vi kommer att be att alla länder i världen har minst en arena med namnet Pelé”, sa han enligt Evening Standard.

    Gianni Infantino hyllade brasilianaren förra veckan, och beskrev hans arv som ett som var omöjligt att sätta ord på. ”För alla som älskar det vackra spelet är det här dagen vi aldrig ville skulle komma. Dagen vi förlorade Pelé.”

    Delstatsparlamentet i Rio de Janeiro röstade förra året för att byta namn på Maracanã, det inofficiella namnet på värdens tidigare största fotbollsarena, tillika finalarenan för fotbolls-VM 2014. Det gick i stöpet när fansen gick i taket, men nu kanske det blir av.

     

     

    Fler notiser