En hemlös kvinna knuffar plötsligt utan anledning ner en treårig flicka på järnvägsspår i Portland – räddas av resenärer

    3 januari 2023, kl 08.01

    Hemlös kvinna i Portland, Oregon har gripits och åtalats för att ha knuffat en treårig flicka på ett järnvägsspår, en chockerande händelse som fångats på video. Det skedde i torsdags, när flickan tillsammans med sin mamma väntade på tåget. Åklagaren säger att barnet inte gjorde något för att provocera fram attacken, rapporterar Daily Mail.

    Kvinnan, 32-åriga Brianna Workman, är fortsatt häktad i väntan på rättegången nästa vecka. Hon säger sig vara oskyldig till händelsen. Flickan kom undan med skrubbsår och huvudvärk.

    Hemlöshet och brottslighet har exploderat i Portland under de senaste två åren, efter oroligheterna orsakade av bortgångarna av George Floyd och Breonna Taylor. Gatorna är överfulla av tältstäder, fulla av skräp, och situationen skrämmer bort både lokalbefolkningen och turister.

    Portlands borgmästare, demokraten Ted Wheeler, har fått skulden för att brottsligheten skjutit i höjden. Nu vill han skapa en skridskorink och cykelbana på en plats där många hemlösa samlas. Samtidigt finns det 700 andra liknande läger i staden.

     

     

    Fler notiser