Den amerikanske rallyföraren och Youtube-stjärnan Ken Block omkommer i snöskoterolycka – den välter och landar på honom

  3 januari 2023, kl 16.45

  Motorsportlegenden tävlade professionellt i USA:s Rally America och Global Rallycross, innan han fick stora mängder nya fans med sin Gymkhana-serie på Youtube och miljontals visningar, där han utförde vågade trick bakom ratten. Han tävlade också i andra extremsporter som skateboard och snowboard.

  Förra veckan gjorde Block trick med en ny snöskoter, och blev själv överraskad vilken styrka den hade. ”Massor av kraft upp på höga höjder, och wheelies hela dagen! Mycket att lära med den nya skotern – ska bli roligt!” kommenterade han då.

  Han semestrade tillsammans med familjen i en fjällstuga i Utah, och delade bilder och videor på Instagram tidigare under dagen i går, inklusive en där han berättade om sin stora glädje över att han skulle få köra snöskoter. Det var vid ett tillfälle när han senare körde själv upp för en brant sluttning som skotern han åkte på välte, och landade ovanpå honom. Polisen tillkallades, och han dödförklarades på olycksplatsen, rapporterar Daily Mail.

  Block efterlämnar sin fru Lucy och tre barn, däribland sin 16-åriga dotter Lia som också tävlar i rallycross.

   

   

  Fler notiser