Brasiliansk tvåbarnsmamma dör i nyårsfirandet på strand när förbjuden raket fastnar i hennes kläder och exploderar

    3 januari 2023, kl 15.15

    38-åriga Elisangela Tinem var nere på stranden i São Paulo för att fira nyår med sina två barn. På kvällen gick de ner för att se alla nyårsraketer välkomna det nya året. Bland de som samlats hade flera med sig otillåtna fyrverkerier, som avfyrades mitt bland publiken. Det var då olyckan inträffade, rapporterar Daily Mail.

    Ett 24 sekunder långt klipp har dykt upp som visar ögonblicken i samband med Tinems död, som nu behandlas som en mordutredning. Kameran sveper runt för att visa ljusblixtar nära marken, följt av en hög smäll. Flera hoppar bort från explosionen medan andra, inklusive den som filmar, springer iväg.

    Kvar fanns Tinem, som föll till marken när en raket fastnat i hennes kläder och exploderade innan någon hann ta bort den. Hennes två barn såg mamman dö. ”Jag såg en kvinna ligga på marken och blöda när jag gick för att titta, och pojken som var med henne låg också på marken”, sa vittnet Luiza Ferreira till en lokal tidning.

    Raketen tändes inte av familjen, och en mordutredning pågår nu som förväntas leda till åtal för dråp om personen som försökte skicka upp raketen i luften hittas.

     

     

    Fler notiser