New Yorks guvernör legaliserar mänsklig kompostering efter döden – fick flera vykort med texten ”Jag vill bli ett träd”

    2 januari 2023, kl 15.00

    Den sista december legaliserade New Yorks guvernör, Kathy Hochul, mänsklig kompostering efter döden. Den nya lagen gör delstaten till den sjätte att tillåta det sedan 2019, och ger New York-bor tillgång till en alternativ grön metod för begravning som anses vara miljövänlig, rapporterar The Guardian.

    En katolsk organisation i New York uppmuntrade kyrkans medlemmar att pressa Hochul att lägga in sitt veto mot lagförslaget. De hävdade att processen ”inte ger den respekt som kroppsliga kvarlevor är värda”, enligt nättidningen Catholic Courier.

    Samtidigt tog konstkollektivet Order of the Good Death fram en serie dekorativa vykort med texten ”Kompostera mig” och ”Jag vill bli ett träd”, som intresserade kunde skicka till guvernören för att visa på det goda med lösningen. Förespråkare säger att processen är ekonomisk såväl som miljövänlig.

    I de flesta fall placeras den avlidne i ett återanvändbart, halvöppet kärl som innehåller lämpliga strö som flis, alfalfa eller halm – perfekt för mikrober att utföra sitt arbete i. I slutet av processen finns näringsrik jord kvar, som sedan kan användas som gödning.

     

     

    Fler notiser