Omfattande polisinsats i Rågsved efter explosion – sprängningen kopplas till tidigare mord och skjutningar runt jul

  31 december 2022, kl 13.30

  Vid fyratiden i natt vaknade de boende i området av en kraftig smäll, men den här gången var det inte barn som lekte med fyrverkerier. Polisen fann en demolerad port till ett flerbostadshus, splitter från detonationen har orsakat skador på fönster och dörrar inne i byggnaden.

  ”Vi har Stockholmspolisens samtliga kompetenser på plats”, säger polisens presstalesperson Ola Österling till SVT Nyheter. ”Vi förutsätter att sprängningen har en plats i den händelsekedja vi sett i framför allt södra Stockholm i mellandagarna, som inleddes med mordet i Rinkeby i julhelgen.”

  En person som figurerar i flera aktuella gängutredningar har kopplingar till adressen; polisen kartlägger nu alla boende i huset. Förutom den senaste explosionen har fem andra våldsdåd drabbat Stockholm i jul- och mellandagarna.

  Den 25 december skjuts en 27-årig man till döds i Rinkeby, den 27:e sker en explosion i Enskededalen. Den 28:e sker två skottlossningar i Gubbängen där polisen mer eller mindre av en slump griper två pojkar, 14 och 15 år gamla, som rymt från ett HVB-hem. Samma kväll sker även en explosion vid ett bostadshus i Farsta.

   

   

  Fler notiser