Italiensk man oroar sig för inbrottstjuvar och gömmer besparingarna i skorstenen – hans fru tänder en fin brasa till jul

  31 december 2022, kl 09.50

  Värdepapper för 200 000 kronor går naturligtvis inte att ha framme hur som helst, sådant måste man gömma undan på ett hemligt ställe. Det kan ju komma inbrottstjuvar på oväntat besök. Sagt och gjort, den italienske mannen, som gärna vill förbli anonym, stoppade upp dem i husets skorsten i somras och tänkte inte mer på saken.

  Av oklar anledning fick inte ens frun veta var besparingarna gömts, och lagom till jul var det dags att ta fram tändstickorna när hon ordnade till en mysig brasa. ”När jag såg lågorna svimmade jag nästan”, sa han till tidningen Il Messaggero.

  När mannen fick frågan om varför han gömde dem just där, så svarade han ”Jag trodde att det var en säker plats, där tjuvar aldrig skulle leta.” Han har gömt postobligationerna där flera gånger förut. ”Varje år, innan vi började elda, flyttade jag på dem.”

  Men än finns det hopp. Mannen kontaktade sin bror som jobbar på posten, som berättade att om han skrivit ner serienumret på obligationerna, så skulle det kanske gå att ge ut dem igen. Återstår att se var han har gömt den eventuella papperslappen med siffror värda 200 000 kronor.

   

   

  Fler notiser