Pojken som sköt ihjäl sin mamma när hon vägrade köpa VR-headset ber om hjälp med att skydda sina saker när han är häktad

  30 december 2022, kl 08.54

  Den tioårige pojken som sköt ihjäl sin mamma när hon vägrade köpa ett Oculus VR-headset för 6 000 kronor till honom är fortsatt häktad. Han verkar mer intresserad av sina prylar än mordet, säger pojkens faster Rhonda Reid till tv-kanalen WTMJ-TV. ”När han ringer är han precis som ’se till att alla mina surfplattor och bärbara datorer och allt mitt förvaras ordentligt’”.

  Reid sa att hennes brorson började gå i terapi för mer än ett år sedan för sina humör- och beteendestörningar. Att begränsa tillgången till elektronik var en del i terapeutens behandlingsplan, vilket inte alls var populärt. Efter att ha skjutit sin mamma i ansiktet använde han hennes kreditkort för att gå in på Amazon, och beställa VR-headsetet.

  Pojken ska sedan ha berättat för sin mormor att han var ”ledsen” för att han dödade sin mamma, och frågade var hans paket var.

  Tidigare denna månad bad pojkens advokat om en borgensreduktion från 500 000 kronor till 1 000 kronor, det belopp han har i sin spargris, rapporterade Milwaukee Journal Sentinel. Men han får stanna kvar i häktet, och ska åtalas som vuxen för det hänsynslösa mordet.

   

   

  Fler notiser