Det är inte bara miljoner människor i USA som tycker att det är kallt just nu – frysande fladdermöss räddas i Houston

    30 december 2022, kl 15.00

    Det började dunsa under en bro i Houston härförleden, när kylan slog till i landet. Den kalla luften nådde också fram till de många fladdermöss som klamrade sig fast under bron, tappade greppet och föll nio meter ner på trottoaren, rapporterade Houston Humane Society på sin Facebook-sida.

    De frisvansade fladdermössen ”är små och har minimalt med kroppsfett, så de kan inte leva länge när de ligger exponerade på marken i minusgrader”, förklarade Humane Society. När köldvågen intensifierades i förra veckan initierade gruppen en räddningsinsats, samlade upp 929 fladdermöss från marken under bron och gav dem värme och näring.

    Flera volontärer anslöt sig till insatsen, och mer än 1 500 fladdermöss togs om hand under helgen, hölls varma i djurskyddet eller på vinden hemma hos stadens viltansvarige, Mary Warwick. De flesta behövde bara värme och vatten, men de mest drabbade placerades i kuvöser och matades intravenöst, skriver AFP.

    ”Otroligt nog har de flesta fladdermössen överlevt”, meddelade Humane Society. I går var den värsta kylan över, och de kunde börja föras tillbaka till sin bro.

     

     

    Fler notiser