Andrew Tate efterlyst för sexbrott, grips av rumänsk polis – avslöjades av pizzakartong i videosvar till Greta Thunberg

    30 december 2022, kl 13.30

    Den kvinnonegative influensern Andrew Tate och hans bror har gripits av polisen i Rumänien efter ett tillslag mot Tates lyxvilla. Bröderna misstänks för organiserad brottslighet som sexuellt utnyttjade av minst sex kvinnor som rekryterades, inhystes och tvingades att spela in pornografiska filmer till försäljning på internet, skriver Mail Online.

    Chicago-födde Tate har stämplats som ”kungen av giftig maskulinitet” för sina bittra nätattacker mot kvinnor, vilket gjort honom ryktbar bland miljontals följare. Nu senast attackerade han miljöaktivisten Greta, men han fick snabbt svar på tal som redan är en av de populäraste tweetarna i Twitters historia.

    I en uppföljande video råkade han visa upp en pizzakartong, där Jerry’s Pizza syns tydligt. Därmed fick de rumänska myndigheterna de bevis de behövde för att Tate fanns i landet, och kunde ingripa.

    Tate blev ökänd på internet efter att han sa att kvinnor måste ”ta ansvar” för att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp, vilket ledde till en Twitter-avstängning som senare togs tillbaka. Han är fortfarande avstängd på Youtube, Tiktok, Facebook och Instagram.

     

     

    Fler notiser