Trots varning trotsar många extremt tät dimma – enorm masskrock på kinesisk bro med över 200 fordon är inblandade

    29 december 2022, kl 11.44

    En kort video på Weibo visar hur fler och fler bilar och lastbilar kolliderar i den täta dimman som svepte in över en bro i staden Zhengzhou, centrala Kina. En förare, troligen personen som filmar, säger ”Det här är för läskigt. Fullt av folk här. Jag tror inte att vi kan ta oss av bron”, meddelar Reuters.

    Enligt statliga medier skickade den lokala brandkåren omedelbart elva räddningsfordon till olycksplatsen. De fick ta hand om många skadade och fastklämda; preliminära uppskattningar från räddningstjänsten säger att masskrocken omfattar mer än 200 bilar och lastbilar.

    Zhengzhous trafikmyndighet säger att lokal trafikpolis två timmar innan olyckan förbjudit alla fordon att passera bron i båda riktningarna, på grund av dimman. Sikten i flera områden, inklusive Zhengzhou, var kraftigt begränsad, vilket också videon som sprids på Weibo visar.

    Minst elva personer som klämts fast i sina bilar kunde till slut räddas; flera andra fick vänta innan de kunde tas om hand. En person omkom. Zhengxin Huanghe-bron är tills vidare avstängd för att förhindra fler olyckor, och köerna är kilometerlånga.

     

     

    Fler notiser