Föräldrarna dör i bilolycka långt ut i Australiens vildmark, barnen överlever tre dygn i fordonet med 30 graders värme

    29 december 2022, kl 18.15

    Under natten mot juldagen började den australiska familjen sin 20 mil långa färd till barnens mormor. När det var ett par timmar kvar stannade de till vid en bensinstation. ”De tankade bensin, gick på toaletten, köpte kalla drycker och tilltugg”, säger mackanställde Nathan O’Donnell till den australiska nyhetskanalen ABC News. ”De såg väldigt utmattade ut.”

    Med bara några kilometer kvar tog tröttheten över, och de körde av vägen, långt ut i vildmarken. Föräldrarna omkom, men de tre barnen överlevde i den kraschade bilen. Den femåriga dottern lyckades koppla loss sin ettårige bror från barnstolen. De satt sedan fast i bilen i 55 timmar i 30 graders värme.

    Släktingarna sökte frenetisk efter familjen, och kusinen Michael Read hittade dem till slut i tisdags. Barnen fördes uttorkade till ett barnsjukhus i Perth; tillståndet är stabilt.

    Den lokale rådmannen Bruce Browning sa till ABC News att vägen var i stort behov av en uppgradering. ”Av alla motorvägar som leder ut från Perth är den här förmodligen värst.” Bristen på järnvägar i landet gör att mängder med tunga lastbilar transporterar gods.

     

     

    Fler notiser