Ärkeängel från Ukraina möter rysk kejsarinna i kampen om den 71:a Miss Universum-titeln i New Orleans, den 14 januari

    29 december 2022, kl 15.15

    Om ett par veckor är det dags för Miss Universum-tävlingen, där de flesta kandidaterna sorteras bort i en första sållning. Kvar finns sedan finalisterna; kanske att ärkeängeln Viktoria Apanasenko från Ukraina får möta Rysslands drottning Anna Linnikova?

    Förutom bikini, aftonklänning och en intervju där deltagarna berättar vad de gör för att rädda världen utses också bästa nationaldräkt. 2015 gick Miss Thailand på catwalken som en tuk-tuk, och Miss Kanada som Stanley Cup, komplett med hockeyklubbor, skriver New York Post.

    I går avtäckte Miss Ryssland, Anna Linnikova, sin drottninglika dräkt The Crown of the Russian Empire. Den överdådiga röda sammetsklänningen, som glimrar av flodpärlor och halvädelstenar, är baserad på de ryska kejsarinnornas historiska kläder.

    Miss Ukraina, Viktoria Apanasenko, bringar likt ärkeängeln Mikael, som står Gud närmast, ljus i mörkret. ”Ärkeängeln Mikael, som försvarar Ukraina med ett svärd, skyddar oss”, skriver Apanasenko på Instagram. ”Vi är redo att kämpa för vår frihet, eftersom vi vet priset”, säger formgivaren Lesia Patoka till New York Post.

     

     

    Fler notiser