Biden beger sig till den tropiska värmen på Saint Croix, Karibiska havet, när extremvintern ställer in 10 000 flyg i USA

    28 december 2022, kl 14.30

    Det kan vara ruggigt så här års, men med litet sol och värme känns det bättre. Det tycker säkert president Biden som klev ombord på Air Force One i går kväll för en veckas nyårssemester på den karibiska ön Saint Croix. Frun följer med, liksom några andra familjemedlemmar; sonen Hunter får troligen stanna hemma.

    Det är oklart vem som äger semesterfastigheten, eller om Biden kommer att betala för sin vistelse. Det är inte ovanligt att han och familjen bor gratis i hus som rika demokratiska givare rår om.

    Den äldsta presidenten någonsin sa förra månaden att han ”tidigt 2023” planerar att ta ett slutgiltigt beslut om huruvida han ska ställa upp för omval eller inte, meddelar New York Post. Han behöver först ”få litet tid att faktiskt smyga iväg i en vecka”. Biden har besökt Jungfruöarna flera gånger under vintern.

    Hemma på fastlandet fortsätter den extrema vinterkylan med ymniga snöfall som dödat minst 65 personer, och ställt in 10 000 flyg sedan julafton. USA:s fjärde största flygbolag, Southwest Airlines, ställde in mer än 70 procent av alla flygningar i går. I dag blir det nog bara 60 procent.

     

     

    Fler notiser