En utrotningshotad kubakrokodil på zoo i USA tuggar på elektrisk utrustning och dör – känd för sitt något bryska humör

    27 december 2022, kl 10.55

    De starkt utrotningshotade kubakrokodilerna blir inte mer än 2,5 meter långa, men trots sin blygsamma storlek är de utomordentligt aggressiva. Det var bland annat en kubakrokodil som utan förvarning bet av armen på en man i samband med en kräftskiva i Skansen-Akvariet för tre år sedan.

    Den här gången är det en tioårig hane på amerikanska Smithsonian’s National Zoo som uppmärksammas för sin truliga attityd. De skriver i ett pressmeddelande att personalen hittade krokodilen död för ett par veckor sedan, efter att ha attackerat en elledning.

    Krokodilen har haft djurparken som sitt hem sedan han tittade ut från ägget första gången. Han gillade inte riktigt ett nytt, tillfälligt vägguttag som satt högre upp än det gamla, en dryg meter från marken. Han högg tag i det, och drog ut elledningen från väggen. Efter att ha huggit sönder den i småbitar gick han vidare till krokodilhimlen.

    Djurparken fortsätter sin utredning av händelsen, men har redan nu installerat jordfelsbrytare i hela byggnaden för att förhindra fler incidenter. Myndigheternas tidigare säkerhetsinspektioner har inte resulterat i några anmärkningar.

     

     

    Fler notiser