Brittisk mamma erkänner att hon åsidosatt plikten för sin handikappade dotter – felaktig kost ledde till dödlig fetma

  22 december 2022, kl 15.30

  Kaylea Titford, 16 år, hittades död i sitt hem i Wales 2020, efter att ha lidit av hälsoproblem kopplat till sin fetma. Föräldrarna anklagades sedan för att ha orsakat sin handikappade tonårsdotters död genom att tillåta henne bli sjukligt fet.

  Mamman, Sarah Lloyd-Jones, erkände under rättegången att hon åsidosatt plikten för sin handikappade dotter, och det var ”rimligen förutsebart” att den felaktiga kosten gav upphov till en allvarlig och uppenbar risk för dödsfall. Däremot nekade hon till anklagelser om grov oaktsamhet och dråp, skriver Daily Mail.

  En tidigare utredning fastslog att Kaylea, som hade ryggmärgsbråck, led av ”flera medicinska problem” under sitt liv, och var rullstolsburen. Dödsorsaken var ”inflammation och infektion i omfattande områden med sårbildning, till följd av fetma och dess komplikationer hos en flicka med ryggmärgsbråck och ansamling av ryggmärgsvätska inne i skallen.”

  Pappan Alun Titford ställs inför rätta i januari, men nekar till brott.

   

   

  Fler notiser