Anklagade KD-politiker som leder arbetet för funktionsnedsatta sina politiska motståndare för att ha för få kromosomer?

    22 december 2022, kl 12.26

    KD:s Pelle Nordensson blev efter höstens maktskifte i Karlskrona vald till ordförande i funktionsstödsnämnden, som bland annat ansvarar för stöd till vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Nu pekas han av flera kommunpolitiker som SVT Nyheter talat med ut som personen bakom det anonyma Twitter-kontot Amazing Flexo.

    Personen bakom kontot skrev så sent som i lördags ”Eftersom du uppenbart är minst en kromosom kort, så kan vi väl köra så att du ENBART får använda dig av din älskade vindkraft”.

    När SVT Nyheter konfronterar Nordensson med uttalandet förnekar han helt kännedom om kontot. ”Det känner jag inte till, jag har inte använt Twitter på två år, så det är definitivt inte mitt konto.” Några minuter efter samtalet raderades kontot.

    Innan kontot försvann såg reportern en selfie på Nordensson, med texten ”Fan … jag fastande på bild …” Hur den kunde hamna där har Nordensson ingen förklaring till. Kontot öppnades i dag, men utan bilden. Kollegor i och utanför partiet säger att kontot brukats i samband med politiska diskussioner, och använts för att gratulera Nordensson på hans födelsedag.

     

     

    Fler notiser