Åtta tonårsflickor i Toronto träffas via sociala medier – dödar hemlös man, påträffas nära mordplatsen med flera vapen

  21 december 2022, kl 12.45

  I söndags kväll bestämde sig ett gäng tonårsflickor för att gå ut på stan i Toronto och ställa till med trubbel. Strax efter midnatt fick polisen larm om att en hemlös man blivit överfallen och knivskuren av flickorna. Mannen fördes till sjukhus där han senare avled.

  Tre 13-åriga flickor, tre 14-åriga flickor och två 16-åriga flickor greps i närheten av brottsplatsen, och polisen fann då att de hade ett ”antal vapen” på sig, sa kriminalkommissarie Terry Browne vid en presskonferens i går, som New York Post uppmärksammade.

  Gänget kan ha gått ut med avsikten att skada någon, säger polisen. Tonåringarna var inblandade i ytterligare ett bråk ett par timmar innan de attackerade den hemlösa mannen. ”Det vi tror inträffade den kvällen stämmer överens med vad vi traditionellt kallar ett flockbeteende” sa Browne.

  Flickorna bor i olika delar av Toronto och träffades via sociala medier, även om polisen ännu inte vet hur länge de känt varandra. Tjänstemän undersöker fortfarande varför de träffades i området, och vad deras planer för kvällen kan ha varit. De är fortsatt häktade i väntan på rättegång.

   

   

  Fler notiser