Kronisk inbrottstjuv stjäl Robert De Niros julklappar när han och hans dotter ligger och sover – ”Jag mördade ingen!”

    20 december 2022, kl 13.45

    Det är mycket att stå i inför julen, och den kroniske inbrottstjuven Shanice Aviles, 30 år, togs på bar gärning när hon tidigt på måndagsmorgonen greps i Robert De Niros hus på Manhattan. Aviles, som har dömts för inbrott minst 26 gånger, uppmärksammades av polisen när hon försökte öppna dörrar till butiker och företag i grannskapet, skriver New York Post.

    När hon lyckades bryta sig in i De Niros hus var det dags för polisen att agera. De hittade henne på andra våningen, där hon gick igenom klapparna som fanns i lägenheten. Hon försökte också få fart på skådespelarens iPad. De Niro och hans dotter låg och sov, och märkte inget. På vägen ut ropade hon ”Jag mördade ingen!”

    Aviles har bara det senaste året dömts 16 gånger, bland annat för två inbrott i onsdags. Hon fick fatt på 10 000 kronor från en kyrka, och ett bankkort från en lägenhet som hon använde för att betala på 7-Eleven. Hon har varje gång tämligen omgående släppts.

    Allt fler kritiserar rättsväsendet i USA, där många inte längre ser att brott följs av någon betydande konsekvens. Anslagen till polisen har också sänkts i flera delstater.

     

     

    Fler notiser