ET, utomjordingen som vill ringa hem, säljs på auktion för 33 miljoner kronor – kom till utan datorgenererade effekter

  20 december 2022, kl 09.10

  Med litet hjälp kunde den vilsekomna utomjordingen ET till slut hitta hem, tack vare några snälla barn. Filmen blev en stor succé, särskilt för den verklighetstrogna ET-modellen som togs fram innan dagens datorgenererade effekter blivit standard, skriver The Strait Times.

  ET-roboten har 85 mekaniska leder som gör det möjligt för den vilse rymdfararen att röra på det mesta, inklusive det spetsiga fingret som hölls upp när han informerade sin nya vän Elliott om att han ville ringa hem. ET, som var könsneutral redan 1982, såldes på en auktion i helgen för 33 miljoner kronor. En av cyklarna som användes i filmens slutscen gick lös på drygt en miljon kronor.

  Auktionsfirman Julien’s Auctions sålde även Robert DeNiros boxningshandskar från Raging Bull, och Chris Hemsworths torshammare från filmerna Thor och Avengers. Daniel Craigs badbyxor från James Bond-rullen Skyfall pryder nu en ny ägare, liksom Samuel L. Jacksons FBI-bricka från Snakes on a Plane.

  Du som har vägarna förbi Hollywood i januari kan buda hem saker som tillhört Frank Sinatra, Doris Day, Bing Crosby och många fler.

   

   

  Fler notiser