Barn luras köpa saker i Fortnite säger USA-myndighet – Epic Games tvingas betala fem miljarder kronor i straffavgift

  20 december 2022, kl 10.44

  Federal Trade Commission (FTC), USA:s myndighet för handelsövervakning, säger i ett pressmeddelande att Epic Games ska betala sammanlagt fem miljarder kronor i straffavgift för att ha brutit mot integritetslagstiftningen för barn, ändrat standardinställningarna för sekretess och för att ha lurat användare att göra oönskade inköp.

  ”Som våra klagomål noterar använde Epic integritetskränkande standardinställningar och vilseledande gränssnitt som lurade Fortnite-användare, inklusive tonåringar och barn”, säger FTC:s ordförande Lina M. Khan.

  Epic samlade in personlig information från barn under 13 år, utan att meddela föräldrarna eller få föräldrarnas verifierbara samtycke. De lurade också barnen att göra oönskade köp, som gjordes helt oavsiktligt, och debiterade föräldrarnas kontokort utan deras medgivande. Epic låste spelkontot för de som bestridde de felaktiga debiteringarna, och allt köpt innehåll raderades.

  Fortnite är i gratis att ladda ner och spela, men debiterar användare för föremål i spelet som kostymer och danssteg. Spelet har mer än 400 miljoner användare över hela världen.

   

   

  Fler notiser