Thailändskt örlogsfartyg med över 100 i besättningen kapsejsar under en storm – 31 sjömän saknas fortfarande i hård sjö

    19 december 2022, kl 13.30

    Natten till i dag sjönk den thailändska korvetten HTMS Sukhothai utanför Thailands kust under en storm. Den hårda sjön gjorde att havsvatten bröt in och kortslöt fartygets elektriska system, vilket satte pumparna ur drift. Snart lutade fartyget åt styrbord med 60 grader, innan det gick till botten, skriver webbplatsen Fleetmon som följer trafiken på haven.

    Av de 106 besättningsmännen har 73 räddats, varav tre är svårt skadade. Thailändska marinens fartyg, helikoptrar och närliggande fartyg sattes in i jakten på överlevande. Flytvästar hittades i vattnet. ”Det har gått mer än 12 timmar, men vi kommer att fortsätta leta”, sa en talesman för flottan till BBC News. Marinen tillkännagav också en utredning om orsaken till katastrofen.

    ”Det här har nästan aldrig hänt i vår styrkas historia, särskilt inte med ett fartyg som fortfarande används aktivt”, säger marinens talesman amiral Pogkrong Monthardpalin. Lokala medier publicerade bilder som visar läkare vid kajen som tar emot besättningsmedlemmar.

    HTMS Sukhothai byggdes för den thailändska flottan i USA i mitten av 1980-talet, och togs i drift 1987.

     

     

    Fler notiser