Inga ben hindrar inte MMA-fighter att vinna sin debutmatch – satsar på en karriär inom MMA med mantrat ”inga ursäkter”

    19 december 2022, kl 07.51

    ”Hatarna är dina största fans – använd det till din fördel”, med den inställningen har 25-årige Ohio-bon Zion Clark, som föddes utan underkropp, tagit sig fram i livet. Han har deltagit och tävlat i många sporter, och nu riktar han uppmärksamheten mot en karriär inom MMA.

    I går kväll gick Clark och vann sin första MMA-match i en tävling i Kalifornien, när han besegrade sin motståndare Eugene Murray efter tre ronder. Murray verkade inte alltför besviken över resultatet, utan pekade istället på Clark för att han skulle koras till vinnare, innan domaren fattat beslutet.

    ”Jag är exceptionell eftersom jag har ett driv, och jag lever efter mantrat ’inga ursäkter’”, säger han till TMZ. ”Jag pressar mig själv framåt varje dag.” Idrottarens liv var fullt av svårigheter när han växte upp i fosterhem, men han pressade sig själv för att bli en exceptionell brottare.

    ”Nu slåss jag mot fullt arbetsföra människor, och jag ska knocka fullt arbetsföra människor. Så enkelt är det. Jag är en fighter.” Förutom fler MMA-matcher hoppas Clark kunna ta sig till paralympiska spelen och tävla i rullstolsracing, 2024.

     

     

    Fler notiser