Hungrig flodhäst i Uganda sväljer barn levande, och spottar sedan ut honom – man i närheten bombarderar den med stenar

    19 december 2022, kl 10.13

    Det vanliga är att flodhästar ligger och jäser i vattendrag, men för ett par veckor sedan fick en av dem lust att upptäcka världen, och hittade en liten pojke 800 meter från stranden. Ugandisk polis säger att den tog tag i tvååringen Iga Paul ”från huvudet, och svalde hälften av hans kropp”, meddelar Independent.

    En man i närheten gjorde sitt bästa att skrämma det stora djuret genom att kasta sten, som till slut fick flodhästen att tappa aptiten och sedan spy upp pojken. Iga Paul fördes omedelbart till sjukhus, men behövde bara behandlas för skador på en hand. Han är nu helt återställd.

    Trots att de till stor del är växtätare är flodhästar världens dödligaste stora landdäggdjur, och dödar 500 människor i Afrika varje år, enligt BBC. Ändå anses de aggressiva territoriella varelserna vara sårbara för utrotning, som ett resultat av förlorade livsmiljöer och illegal jakt.

    USA är den största importören av produkter gjorda av flodhästar, bland annat litet ”tuffare” cowboystövlar för 10 000 kronor paret, säger nyhetssidan Fivethirtyeight. En del skryter också med plånböcker av flodhästskinn.

     

     

    Fler notiser