Det är klart att barnen ska ha litet roligt efter skolan – amerikansk grundskola introducerar After School Satan Club

    18 december 2022, kl 09.57

    Kyrkans barnstund och mulleskolan går väl an, men nu drar en grundskola i Kalifornien igång sin After School Satan Club, sponsrad av den ideella organisationen Satanic Temple and Reason Alliance. Initiativet har rönt viss uppmärksamhet från föräldrarna.

    ”Jag förstår att skolan måste tillåta dem eftersom de tillåter […] ett kristet program efter skolan. Det är jag okej med, men jag kan inte föreställa mig varför någon skulle vilja att deras barn ska delta i den här sataniska gruppen”, sa Sheila Knight till Fox News.

    Medgrundaren till initiativet, Lucien Greaves, säger att avsikten är att främja yttrande- och religionsfrihet bland barn. ”Självklart ser vi inte Satan som ond”, sa han i en intervju med Jesse Watters på Fox News. ”Man bör sträva efter att agera med medkänsla och empati för alla varelser.”

    En av predikanterna, June Everett, gick med i organisationen efter att sonen deltagit i en traditionell aktivitet ordnad av den lokala kyrkan. ”Han fick höra att han, hunden och vi andra i familjen skulle brinna i helvetet om vi inte tog emot Jesus Kristus i våra hjärtan, och började gå i kyrkan.”

     

     

    Fler notiser