Video: KNARKKROCKCHOCK! Se hur pårökt förare plöjer rätt in i mötande bil – fyra personer får livshotande skador

    17 december 2022, kl 10.59

    Videon från en bilkamera visar hur den 36-årige Gavin Evans från Wales utan att tveka kör om i hög hastighet, och kraschar rakt in i en mötande bil. Vid tidpunkten för olyckan hade Evans vare sig ett giltigt körkort eller försäkring, och hade dessutom rökt stora mängder cannabis.

    Evans hade vid tillfället två passagerare i sin bil, och frontalkrockade med en 30-årig kvinna – alla fyra skadades svårt, och kämpade länge för sina liv. I går fick han sin dom: tre och ett halvt års fängelse, och kan dessutom som tidigast om sex år och sju månader börja fundera på ett nytt körkort.

    ”Evans tog ingen hänsyn till andra eftersom han körde farligt den kvällen. Det är bara ren tur att fallet inte handlade om en dödlig trafikolycka”, sa den lokala polisen Meurig Jones till Daily Post. ”Det här fallet belyser de förödande konsekvenserna av en så dålig körstandard, och de allvarliga, ofta livsförändrande efterdyningar detta kan få för andra trafikanter.”

    Att domen dröjt tills nu, drygt två år efter olyckan i oktober 2020, beror på de svåra skador som de drabbade olycksoffren fortfarande har men av.

     

     

    Fler notiser