Sexig eller syndig? Kalender med stiliga präster i Vatikanen ett kultfenomen som säljer stort – alla har kläder på sig

  17 december 2022, kl 14.00

  Nakenkalendern i Arjeplog, sexiga brandmän med söta djur, personal på barnakuten med de mesta kläderna i tvätten; i dag är det svårt att hitta något som inte redan har gjorts. Men det finns en kalender som efter 20 år har vuxit till ett kultfenomen. Stiliga men påklädda präster.

  Du som tar en sväng förbi Rom eller Venedig kan passa på att bläddra litet i den venetianske fotografen Piero Pazzis svartvita kalander Calendario Romano. ”Jag har precis köpt två av 2023-kalendrarna. Men de var de sista i lager, och jag behöver tre till för presenter”, sa den brittiska turisten Rebecca Shorrock till The Times. ”Det finns heta präster överallt.”

  Kalendern, som firar 20-årsjubileum, tillåter många att drömma litet när de vilar ögonen på svartvita bilder med heta präster, och den säljer rätt bra. Pazzi själv säger att det primära syftet med produkten är att hålla människor informerade om Vatikanen, men enligt en butiksinnehavare är majoriteten av hans kunder kvinnor.

  Går bra att beställa direkt från fotografen för en hundring styck. För säkerhets skull påpekar Vatikanen att almanackan inte är officiell.

   

   

  Fler notiser