Enormt akvarium, med 1 500 exotiska fiskar, i lyxhotell i Berlin spricker – en miljon liter vatten rinner ut på gatan

    17 december 2022, kl 09.35

    Tidigt i fredags morse evakuerades de 300 gästerna i ett elegant hotell i mitten av Berlin, och fick värma sig i bussar som tog om hand de skärrade hotellgästerna. ”Det kändes som en jordbävning”, sa hotellgästen Naz Masraff till Reuters. Det berömda akvariet, med en miljon liter vatten och 100 arter med 1 500 tropiska fiskar, hade spruckit.

    ”Naturligtvis är utredningen av händelsen ännu inte avslutad, men de första tecknen pekar på materialutmattning”, sa ledamoten av Tysklands förbundsråd Iris Spranger till Die Zeit. Polis och brandkår har varit i tjänst sedan i morse, och enligt polisen finns det inga indikationer på en attack.

    ”Om akvariet är defekt, så spricker det plötsligt”, säger en talesman för brandkåren. ”Det är inte en liten spricka som vattnet läcker ur, utan hela akvariet sprack plötsligt.”

    Det 16 meter höga akvariet Aquadom, med inbyggd transparent hiss, öppnade 2003 och kostade drygt 130 miljoner kronor att bygga. Tre till fyra dykare matade fiskarna dagligen och gjorde rent glasväggarna, men det finns inga uppgifter om att någon av dem befann sig i akvariet vid olyckstillfället.

     

     

     

    Fler notiser