Farlig spenat orsakar hjärtklappning, dimsyn, hallucinationer och delirium i Australien – är förorenad med giftigt ogräs

    16 december 2022, kl 15.45

    Nio personer i Sydney har förts till sjukhus efter att ha ätit förpackad färsk spenat som tros vara förorenad av misstag, enligt sjukvårdsmyndigheten i New South Wales. Det handlar om en enskild leverans från tillverkaren Riviera Farms, som säljs via återförsäljaren Costco.

    Hälsomyndigheterna sa att några av de rapporterade symtomen har varit allvarliga, och inkluderar hjärtklappning, dimsyn, hallucinationer och delirium. ”Personalen på våra akutmottagningar kände igen och kunde precisera det ganska snabbt”, sa delstatens sjukvårdsansvariga, Susan Pearce, i ett uttalande.

    ”Riviera Farms har varit i branschen med att tillhandahålla färsk mat sedan 1880-talet, och vi är ledsna över att bekräfta att vi sannolikt har haft vår första betydande föroreningsincident någonsin”, säger leverantören av den giftiga spenaten till den australiensiska nyhetskanalen ABC.

    Odlaren har sökt igenom fälten som det aktuella partiet av spenaten kommer från, och identifierade ett ogräs som brett ut sig mer än personalen förväntade sig. De säger att det rör sig om den synnerligen giftiga dekorativa växten spikklubba.

     

     

    Fler notiser