Två tigerhajar kollar in en stor grupp badgäster på populär australisk strand – ingen ser vad som döljs några meter bort

    15 december 2022, kl 14.30

    Hungriga tigerhajar petar i sig det mesta – stingrockor, havsormar, sälar, fåglar och bläckfiskar. En och annan människa går också åt. Två tigerhajar syntes häromdagen kryssa några meter från dagens lunch, som glatt lekte i vattnet i Mullaloo Beach, västra Australien. Stranden stängde så snart bilderna på hajarna uppmärksammats av myndigheterna.

    Drönarentusiasten John sa till Daily Mail att en av hajarna hållit koll på stranden i tre dagar, och ”simmat så grunt att folk sett den med sina egna ögon, och lämnat vattnet”. Tigerhajen på 2,5 meter är inte fullvuxen; ”den har passerat inom fem meter från människor, men har inte intresserat sig för dem.” Än.

    Johns intresse för hajar väcktes förra året, när han såg en video med en familj som besökte världsarvet Shark Bay i västra Australien, som förutom 10 000 sjökor och delfiner också är hem för flera hajarter. Pappan i familjen filmades när han gick ner någon meter i vattnet, och plaskade litet med foten. En skugga dök omedelbart upp, som visade sig vara just en intresserad tigerhaj.

    Hajar dödar ett dussintal människor varje år runt Australiens kuster.

     

     

    Fler notiser