Polischefen Rickard Finndahl tar ledigt för jaktresa med Leif GW under den pågående mordutredningen om Tove i Vetlanda

  15 december 2022, kl 16.00

  Leif GW Persson kommenterar regelbundet mordet på Tove i tv och andra medier. När han bjöd in den ansvarige utredaren, polischefen Rickard Finndahl, till godset Elghammar tackade denne ja, skriver Vetlanda-Posten. Det väckte viss uppmärksamhet i utredningsgruppen.

  Enligt källor till tidningen var det “omdömeslöst” av polischefen att besöka GW Persson under den pågående utredningen. Samtidigt skakas gruppen som utreder Toves död av interna bråk, där man bland annat gör narr av polischefen i hittepå-artiklar.

  P4 Jönköping avslöjar att poliser i utredningsgruppen anklagar Finndahl för att ha läckt hemliga uppgifter till Leif GW Persson. Internt sprids också en fejkad upplaga av Aftonbladet, där polischefen bland annat syns skaka galler på Kumla-anstalten.

  I en av de påhittade artiklarna kan man läsa att polischefen åkte till GW Persson för att få hjälp med fallet. ”Tjänsteresan slutade dock i allt annat än informationsinhämtning, och polischefen misstänks nu för grovt tjänstefel och mutbrott. Sekretessbelagd information byttes mot GW:s årgångsvin.” P4-redaktionen har sökt Finndahl utan resultat.

   

   

  Fler notiser