”En vargflock mitt ute på åkern” – en video visar vad familjen Engström fick syn på lagom till morgonkaffet i lördags

  14 december 2022, kl 14.30

  Daniel Engström med familj satt i godan ro med en kopp kaffe i lördags morse, när de fick syn på något intressant utanför fönstret. Ute på åkern i uppländska Huddungeby, fick de syn på några vargar som sprang förbi.

  ”Bara att se spår av varg hade varit nog så häftigt, men det här känns helt unikt”, säger Engström till SVT Nyheter. Han fick räkna flera gånger, innan han kom fram till att det var hela elva vargar som var ute på promenad.

  Troligast är att vargarna tillhör det så kallade Siggeforareviret, som funnits i området sedan 2020, och sällan tidigare visat intresse av att närma sig människor. Det säger Sebastian Olofsson, vilthandläggare på länsstyrelsen. ”Jag tycker inte att man ska vara rädd för att vistas i området, men stöter man på varg är det ju inte läge att stanna och ta en selfie.” Det räcker med att skrämma bort dem, och rapportera in händelsen till länsstyrelsen.

  Man bör nog också undvika att ta selfies med älgar som dragit i sig för många jästa äpplen. För övrigt säger Svenska Kennelklubben att av de 4 750 personer som blir hundbitna varje år är drygt 300 av fallen oprovocerade.

   

   

  Fler notiser