Polisens film visar hur den amerikanske kultledaren med 20 fruar fraktade några av dem i en trailer – tre kvinnor åtalas

    13 december 2022, kl 13.45

    I augusti ser en bilförare små barnfingrar sticka ut genom trailerns sida, och larmar polisen. De stoppar den svarta pickupen som körs av sektledaren Samuel Bateman; han beläggs med handbojor och förs åt sidan. De fyra kvinnorna i bilen kliver ut, och får frågan om det finns fler i trailern. De skakar på huvudet.

    Videon, som Daily Mail fått tillgång till, visar hur polisen öppnar trailern och hittar tre barn mellan 11 och 14 år som satt på en soffa och ett par stolar. Bland bråten fanns också vattendunkar samt en toalett gjord av en hink. En av de vuxna kvinnorna från bilen argumenterar med polisen, men får veta att det är olagligt att frakta minderåriga i en trailer.

     

    Bateman togs om hand av polisen, och ringde flera samtal från häktet till sina 20 fruar där han krävde att de skulle radera innehållet i en chatt på den krypterade meddelandetjänsten Signal. Det fick FBI intresserade, som gjorde en razzia i hans hem och grep honom på nytt för nya anklagelser. De förde också bort nio minderåriga flickor.

    Tre av kvinnorna åtalas för kidnapping, Bateman och tre andra män för sexhandel.

     

     

    Fler notiser