Dödlig attack i Kabul på hotell som är populärt bland kinesiska affärsmän på besök i Afghanistan – minst 21 dödsoffer

  13 december 2022, kl 15.00

  I går attackerade beväpnade män ett hotell populärt bland utländska affärsmän i Afghanistans huvudstad Kabul. Vittnen rapporterade om flera explosioner och skottlossningar – IS-terrorister har tagit på sig ansvaret för dådet. Rök kunde ses strömma från flera våningar i hotellet när talibanernas säkerhetsstyrkor kom till undsättning.

  Ett sjukhus nära hotellet sa att de hade tagit emot 21 dödsoffer, men angav inte om det rörde sig om civila eller terrorister. En talesman för polisen i Kabul sa att tre angripare dödades, och en misstänkt greps, rapporterar AFP.

  En video visade människor som klättrade ut genom fönstren på de nedre våningarna i byggnaden. Hotellet är populärt bland kinesiska investerare som har strömmat till Afghanistan sedan talibanerna återvände, i jakten på riskfyllda men potentiellt lukrativa affärer.

  Kina, som delar en gräns på 76 kilometer med Afghanistan, har inte erkänt talibanregeringen, men upprätthåller en fullständig diplomatisk närvaro där. Talibanerna är i sin tur beroende av Kina för att omvandla en av världens största kopparfyndigheter till en fungerande gruva.

   

   

  Fler notiser