Åklagaren yrkar på fyra års fängelse för storbedragaren som riktar in sig på äldre; den åtalade mannen visar ingen ånger

    13 december 2022, kl 15.45

    Den åtalade Prins Carlsson, som är i 75-årsåldern, har tillbringat större delen av sitt liv i fängelse. Nu står han återigen åtalad för grova bedrägerier och stölder mot sammanlagt tolv äldre personer utspridda över hela landet, där det äldsta brottsoffret är 96 år. ”Det kändes som att han visste så mycket om mig”, säger ett av brottsoffren under rättegången i Luleå tingsrätt.

    Åklagaren Rickard Finnberg vill se minst fyra års fängelse för mannen, som står åtalad för 46 fall av grova bedrägerier och stölder mot gamla, 78 år och uppåt. Finnberg beskriver brotten som utstuderade och systematiska, och återfallsrisken bedöms som mycket hög.

    Tillvägagångssättet är liknande i alla de tolv fallen. Mannen har utgett sig för att komma från bostadsrättsföreningens styrelse eller hyresgästföreningen, och på så sätt lurat av sina offer både betalkort och kontanter, rapporterar SVT Nyheter.

    Under rättegången visade den åtalade mannen, som erkänt bedrägerierna, ingen ånger. På frågan vad han tänker om de brott han står åtalad för, efter att ha hört sina offers berättelser, svarar han: ”Varför frågar ni mig det?”

     

     

    Fler notiser