En tysk ekoaktivist använder inte bara superlim när han limmar fast sig i asfalten – polisen tar bort en bit av gatan

    12 december 2022, kl 14.15

    En medlem i Letzte Generation, Tysklands version av Just Stop Oil, blandade upp superlimmet med sand för att få bättre fästverkan mot asfalten under sin protest i fredags, och det fungerade utomförträffligt bra. Polisen hade vissa problem med att få loss ekoaktivisten, och till slut fanns det bara en sak att göra; ta fram bilningshammaren.

    Demonstranten kunde behålla sin hand, men fick istället med sig en generös bit av gatan han limmat fast sig vid, skriver den tyska nyhetskanalen SWR. Han och fem till satte sig i en hårt trafikerad korsning i centrala Mainz; fyra av dem limmade fast sig.

    Det tog en och en halv timme att gräva upp gatan, och sedan laga hålet innan trafiken kunde släppas på igen. För att få loss de tre andra fastlimmade demonstranterna räckte det med olivolja.

    Det är oklart om mannen som befriades från gatan fick behålla den fastlimmade asfalten, eller om den sitter kvar. Enligt en talesperson från Letzte Generation deltog han i en ny demonstration i Berlin nu på morgonen. Det är inte känt om han hade med sig egen asfalt, eller om han lyckats få bort det värsta.

     

     

    Fler notiser