Nyans partiledare Mikail Yüksel återvald på extrainsatt kongress; upprörda medlemmar lämnar mötet, vill bilda nytt parti

    12 december 2022, kl 07.59

    Oppositionella i Nyans ville utesluta partiledaren Mikail Yüksel, och anklagade honom för att vara ”Turkiets megafon”, skriver Expressen. Under lördagens extrainsatta kongress valde dock majoriteten att ge honom fortsatt förtroende. Samtidigt lämnade många medlemmar mötet i protest, och säger sig vilja bilda ett nytt parti.

    ”Det har bildats en parallell styrelse till partistyrelsen, sånt här händer bara i kulturföreningar som inte förstår hur Sverige och en demokrati fungerar. Som bara är ute efter makt och status”, säger Yüksel till Expressen. ”Vi har släppt in personer i partiet med fel värderingar.”

    Yüksel säger vidare ”[…] det går inte att göra alla nöjda. Väljer de att bilda ett nytt parti får de göra det, men efter ett tag kommer de att bråka med varandra och starta ännu ett nytt parti.” Det var den 40-årige VVS-ingenjören Sead Busuladzic, från Landskrona, som på lördagen utmanade Yüksel om partiledarposten.

    Nyans fick en viktig roll i det jämna riksdagsvalet när de lockade till sig traditionella S-väljare i storstädernas miljonprogram, och kom in i Botkyrkas och i Landskronas fullmäktige.

     

     

    Fler notiser