Lidl i Tranås tvingas plocka bort dyrt kött som oxfilé från diskarna: ”Det försvinner ju nästan mer än vad vi har sålt”

    12 december 2022, kl 12.30

    Systematiska stölder från Lidl-butiken i Tranås gör att det inte längre går att ha dyrare köttprodukter framme i kyldiskarna. Istället får den som är sugen på oxfilé, entrecote och ryggbiff kontakta personalen.

    ”Det innebär att kunderna får fråga personalen, så kommer vi ut med de sorter de önskar. Det rör sig om nötkött och lamm, och vi har även valt att plocka bort laxen, det gäller helsidan av lax”, säger Moa Öst, tillförordnad butikschef, till Tranås Tidning. Hon konstaterar att det är tråkigt att de tvingats göra så här. ”Men vi är så illa tvungna. Det försvinner ju nästan mer än vad vi har sålt.”

    Det var stora mängder kött som brukade försvinna. Varje brott polisanmäls, och det rörde sig tidigare om varor för 10 000 kronor som försvann varje dag. Många kunder är upprörda över stölderna, och det innebär även extraarbete för personalen.

    ”Vi har ju sett mönstret att boxarna med kött varit tömda på morgonen, utan att några av varorna slagits in i kassan. Jag har ingen aning om hur de har burit sig åt för att få med sig varorna”, säger Moa Öst, tillförordnad butikschef, till Tranås Tidning.

     

     

    Fler notiser