Franska bybor vill att Macron avsätter borgmästaren då sexnidingen vägrar avgå efter avslöjande – hade barnporrbilder

    10 december 2022, kl 14.09

    En grupp bybor i Frankrike sa tidigare i dag att de bett president Macron avsätta deras borgmästare. Han vägrar avgå, trots en utredning om anklagelser om att han tagit del av sexuella bilder på barn, rapporterar AFP.

    Dominique Lott, borgmästare i Échenon med 800 invånare, var en av 48 män som arresterades i november i samband med räder över hela Frankrike. Vid arresteringen har Lott ”erkänt några av de handlingar han är anklagad för” säger åklagarsidan. De tillägger att han hade ”bilder och videor med minderåriga i åldrarna 5 till 15 år i suggestiva poser, eller som ägnar sig åt sexhandlingar med varandra eller med vuxna.”

    Rättegången är planerad till april 2023, och så länge Lott inte är dömd är han inte skyldig att avgå. Kommunfullmäktige säger att ”rättsväsendet tar hand om rättegången, det är inte upp till oss.” I dag har 600 namnunderskrifter samlats in i en hemställan som kräver att han ska kliva av posten.

    En av författarna av brevet till Macron uppmärksammar presidenten på att han enligt lagen om lokal förvaltning kan avsätta en borgmästare. Återstår att se vad Macron gör.

     

     

    Fler notiser