Flicka i Kalifornien får tillstånd att äga en enhörning och ställa upp den på bakgården; matas med solsken och regnbågar

  9 december 2022, kl 14.30

  Los Angeles-flickan Madeline, som har en väl utvecklad känsla för fantasi, känner också till att det finns en del byråkrati som ska övervinnas innan hon får som hon vill. Därför kontaktade hon förra månaden Los Angeles djurskyddsmyndighet. ”Kära LA County, jag skulle vilja ha ert godkännande om jag kan ha en enhörning i min bakgård, om jag kan hitta en.”

  Myndighetschefen Marcia Mayeda berömde flickan för hennes ”känsla av ansvarsfullt husdjursägande genom att söka tillstånd i förväg” och för att hon eftertänksamt övervägde ”kraven för att tillhandahålla ett kärleksfullt hem till djur”, rapporterar The Guardian.

  Efter moget övervägande fick flickan tillstånd att äga en enhörning, men det var viktigt med rätt sorts foder, bland annat sol- och månljus samt regnbågar. Eventuellt glitter som enhörningen får ska vara giftfritt och biologiskt nedbrytbart. Dessutom måste hornet poleras minst en gång i månaden med en mjuk trasa.

  Enhörningarna föredrar ju att bosätta sig i människornas drömmar, men det händer att de turistar i vår verklighet ibland, se bara på Storbritanniens riksvapen.

   

   

  Fler notiser