Musk ska sova på Twitter-kontoret ”tills organisationen är fixad” – konferensrum utrustas med sängar för de anställda

  8 december 2022, kl 14.45

  Det blir ju en del konferensrum och andra ytor över när stora delar av Twitters personal har fått möjligheten att söka nya utmaningar på arbetsmarknaden. Och de som vill, och möjligen får stanna, förväntas arbeta knallhårt; då är det väl lika bra att sova över på jobbet. BBC News har fått bilder som visar kontorsutrymmen som mest liknar hotellrum.

  Men uppgraderingen från sovsäckar på golvet bredvid datorn (och en och annan annekterad soffa) som Forbes berättar om går inte riktigt hem hos myndigheterna i San Francisco. De undersöker nu om det rör sig om ett möjligt brott mot byggreglerna. I ett svar till en journalist twittrade Elon Musk att det vore bättre om staden började med att skydda barn från konsekvenserna av missbruk av opioider.

  Musk har för övrigt twittrat om att han ska sova på kontoret ”tills organisationen är fixad”, men den tweeten råkar ha tagits bort.

  Bloomberg rapporterar att ”hotellrummen” på huvudkontoret också används av personal från Tesla och andra Musk-ägda företag som tagits in för att arbeta på Twitter, ”av vilka några reser till Twitter för arbetsmöten”.

   

   

  Fler notiser