Mormor Margarita Rosario från Dominikanska republiken har håret kvar tio år efter sin död – flyttas till ny kyrkogård

  8 december 2022, kl 14.00

  Hon ser aningens sliten ut, mormor Margarita Rosario från Dominikanska republiken, men så har hon varit död i tio år. En hårresande video visar ögonblicket när familjen grävde upp kistan hon begravdes i, då de ville flytta den till en ny kyrkogård. De chockades av att kroppen fortfarande var intakt, och kunde stå på egna ben utan att ramla omkull (med litet stöd).

  Rosario dog vid 86 års ålder 2012, men har än i dag ett huvud fullt av hår, och i videon hörs en manlig släkting förvånat säga ”Titta, hon är likadan.”

  Kyrkogårdsarbetaren Antonio Abreu berättade för tv-kanalen Primer Impacto att familjen chockades när de såg hur välbevarad kroppen var. ”Under de 13 år jag arbetat här har jag aldrig sett något liknande” sa Abreu. Familjen klädde mormor Rosarios kropp med ett nytt vitt linne, innan det var dags att flytta till nästa kyrkogård.

  Rättsläkaren Rafael Domínguez sa till tv-kanalen att det händer att förruttnelseprocessen avbryts i fall med spontan mumifiering. Familjen tror snarare att Rosarios lik fortfarande var intakt eftersom hon var en ”bra” person som ”utförde många tjänster”.

   

   

  Fler notiser