Bostadspriserna i Sverige fortsätter att falla, men köpare och säljare börjar mötas i den nya prisbilden som råder

  8 december 2022, kl 11.20

  Priserna för både bostadsrätter och villor sjönk ytterligare under november, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. I riket som helhet sjönk bostadsrättspriserna med totalt en procent: Malmö –4 procent, Göteborg –3 procent och centrala Stockholm –1 procent. I Stockholms län förblev priserna oförändrade.

  Enligt försäljningsstatistiken är villamarknaden fortsatt ansträngd. Jämfört med oktober sjönk priserna för riket med tre procent; på årsbasis har de backat med åtta procent, skriver SVT Nyheter. Malmö och Göteborg sticker ut med –3 procent i november (–12 procent på årsbasis). I Stockholm avtog priset med två procent (–10 procent på årsbasis).

  Priserna för fritidshusen är oförändrade jämfört med samma månad förra året.

  Ser man på riksnivån sedan toppen för åtta månader sedan har bostadsrätterna sjunkit med totalt 12 procent, villor med 13 procent. Samtidigt ser Mäklarsamfundet tendenser till att köpare och säljare börjar mötas i den nya prisbilden, i och med att utbudet minskar. ”Säljare och köpare börjar mötas i högre grad än tidigare”, säger Jonas Rosén, vd för Mäklarsamfundet.

   

   

  Fler notiser