Två konstnärer slängs ut från en konstutställning i Miami när de mjölkar en kvinnas bröst – auktionerar ut bröstmjölken

  7 december 2022, kl 16.00

  Performancekonstnärerna Oona och Lori Baldwin ifrågasatte den ”allmänna besattheten av att objektifiera kvinnor”, och passade på att underhålla publiken på en konstutställning i Miami. En video som publicerades på nyhetssajten TMZ visar hur de börjar mjölka en kvinnas bröst inför de besvärade besökarna.

  Det ser ut att vara lösbröst, men konstnären sa till TMZ att ”De är så verkliga som ni vill att de ska vara.” Efter att ha fått ihop till ett par glas bröstmjölk började de auktionera ut den vita drycken till hågade spekulanter. Det första glaset såldes snabbt för 600 000 kronor, det andra för 1,9 miljoner kronor. Det är dock oklart om någon verkligen kom med bindande bud.

  Under tiden skrek en av konstnärerna till publiken ”Behöver jag vara död för att den här konsten ska vara värdefull? Är inte detta konst? Varför gör detta dig så obekväm? Måste jag vara naken? Måste ett bröst vara i en målning eller en skulptur för att vara värdefullt?”

  Laktosintoleranta vakter hjälpte sedan de båda konstnärerna ut från konstutställningen; de fortsätter nu sin kamp för bröst i konsten på sin webbplats.

   

   

  Fler notiser