En heroisk hund i Georgia kämpar mot en skock med prärievargar som jagar en flock får – Casper dödar åtta av vargarna

  6 december 2022, kl 18.45

  I förra veckan attackerade elva prärievargar den amerikanske bonden John Wierwillers fårflock i Georgia, enligt en rapport från den lokala tv-stationen Waga-tv. Hunden Casper försvarade fåren i ett rasande slagsmål, som skadade honom svårt. Bland annat slets en del av svansen av.

  Den heroiska fårhunden dödade åtta av prärievargarna och jagade iväg de tre som var kvar, men han kom inte hem efter jakten förrän två dagar senare. ”Han tittade litet på mig, som ’Chefen, sluta titta på hur dålig jag ser ut, bara ta hand om mig’”, sa Wierwiller. ”Det såg ut som att en prärievarg tagit tag i skinnet och dragit av det”, skriver CBS News.

  Wierwiller skyndade till veterinärakuten med sin älskade hund, och de har sagt att med litet tur ska det mesta lösa sig till det bästa. ”Det är verkligen en anmärkningsvärd nyhet, och vi firar”, avslutar Wierwiller.

  När ryktet om Caspers tapperhet spreds startades en Gofundme-kampanj; hittills har mer än 150 000 kronor samlats in för att kunna betala veterinärräkningarna. Hundar klarar sig oftast inte när de möter prärievargar på landsbygden, och allt oftare i förorter.

   

   

  Fler notiser