Polisen i Frankrike får telefontips från en ännu okänd man – två döda spädbarn hittas i frys hemma hos en 41-årig kvinna

  6 december 2022, kl 16.15

  De två nyfödda bebisarna, vars lik hittades i en kvinnas frys i Frankrike, dog inte av naturliga orsaker. ”De två barnen var inte dödfödda”, säger Florence Galtier, åklagare i Avignon, till AFP i går, med hänvisning till en obduktion. Polisen fick ett telefontips från en man vars identitet och eventuella koppling till fallet ännu är oklar.

  Deras död var ”inte naturlig till sitt ursprung”, tillade Galtier, efter upptäckten hemma hos en 41-årig kvinna, som arresterades i torsdags i byn Bédoin, södra Frankrike. Kvinnan åtalades på fredagen misstänkt för mord på två minderåriga. Det är inte känt om hon är mor till offren, båda flickor.

  Obduktionen visade att ett av barnen fått slag mot huvudet som antas vara dödsorsaken. Galtier sa att det inte var klart om skadorna var resultatet av våld eller fall, bristande vård eller något annat. Hon tillade att det inte heller hade fastställts om flickorna var tvillingar, eller ens släkt med varandra.

  2021 hittades två djupfrysta bebisar i en fransk kvinnas hem, och 2015 hittades fem kroppar i ett liknande fall, där mamman dömdes till åtta års fängelse.

   

   

  Fler notiser