Den 14-åriga knivskadade tyska skolflickan avlider – 13-åringen återhämtar sig från sina skador, som inte är livshotande

  6 december 2022, kl 13.15

  I måndags grep tysk polis en 27-årig man som de säger är asylsökande från Eritrea. Han ska ha attackerat två flickor på väg till skolan tidigt på morgonen; en 13- och en 14-åring. I går avled 14-åringen av sina skador, men den yngre flickan håller på att återhämta sig från sina skador, som inte är livshotande, rapporterade lokala medier.

  Poliser sökte igenom ett asylboende i närheten, och hittade attentatsmannen med en kniv de misstänker användes vid attacken, skriver BBC News. Två andra män greps också. Den misstänkte mannen har förts till sjukhus där han vårdas för en ospecificerad skada, och polisen bevakar honom.

  I ett uttalande uppmanade polisen allmänheten att inte använda händelsen för att väcka misstankar om utlänningar eller asylsökande. ”Allt kopplat till det här är helt oklart än så länge”, sa polisens talesman Wolfgang Jürgens till reportrar.

  Tysklands inrikesminister Nancy Faeser sa att de ”hemska nyheterna” skakat henne. ”Jag sörjer flickan som dödades, och hoppas innerligt att den skadade flickan ska återhämta sig. Polisen undersöker med full kraft bakomliggande orsaker.”

   

   

  Fler notiser