Nordkorea tvingar medborgarna att byta namn för att låta mer ideologiska – ”Lojalitet” uppmuntras istället för ”Älskade”

  6 december 2022, kl 17.50

  Tidigare uppmuntrades nordkoreaner att ge sina barn patriotiska namn med en ideologisk eller militaristisk innebörd, som Chung Sim (lojalitet), Chong Il (pistol), Pok Il (bomb) eller Ui Song (satellit). Efter att landet blivit litet mer öppet har namn som A Ri (älskade), So Ra (snäckskal) och Su Mi (mycket vacker) blivit vanligare. Nu är det slut med det.

  Istället för namn som slutar med hårda konsonanter har barnen fått namn med mjuka vokaler, vilket man gör i Sydkorea. Nordkoreanska myndigheter slår nu ner på denna trend, och kräver att medborgare med de mjukare namnen byter till mer ideologiska. Det gäller även barnen, om deras namn inte är tillräckligt ”revolutionära”, säger källor till Radio Free Asia, RFA.

  ”Invånare klagar på att myndigheterna tvingar människor att byta namn enligt de standarder som krävs av staten”, sa en anonym invånare till RFA. Människor som inte har godkända namn har till slutet av året på sig att ”lägga till politiska betydelser till sitt namn för att möta revolutionära standarder.”

  De som inte lyder bestraffas med böter; det är oklart hur stora de kan bli.

   

   

  Fler notiser