En sektledare i Arizona har 50 anhängare varav över 20 är hans fruar, de flesta under 15 år – en är hans egen dotter

  5 december 2022, kl 12.40

  Fundamentalistiska Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga är den största amerikanska sekten som praktiserar månggifte. Den polygama Arizona-bon Samuel Bateman, 46 år, var tidigare en av medlemmarna – nu står han anklagad för incest, gruppsex med vuxna och barn samt sexhandel med barn.

  FBI slog till mot hans två hem i september, och Bateman har suttit häktad sedan dess i väntan på rättegången. Nio flickor i åldrarna 11 till 16 år omhändertogs av myndigheterna. Åtta av dem kidnappades senare av en kvinnlig sektmedlem, 18 år, men de hittades i förra veckan.

  Hans familj berättade för utredarna att Bateman kände sig manad att ta sin egen tonårsdotter som sin fru i början av 2019, när han proklamerade att han var en profet, skriver The Salt Lake Tribune. 2020 började han samla unga kvinnor, sedan flickor och därefter de vuxna fruarna till de manliga anhängarna som sina egna fruar. Han regisserade och deltog senare i gruppsex med dem.

  Batemans sekt bestod av ett 50-tal medlemmar, varav 20 hann bli hans fruar innan FBI slog till. De flesta var under 15 år, varav en hans egen dotter.

   

   

  Fler notiser