Nordkorea avrättar två tonåringar som ser på sydkoreanska filmer – den livrädda lokalbefolkningen tvingas titta på

  5 december 2022, kl 16.30

  Två tonåringar i Nordkorea har avrättats genom arkebusering efter att de sett, men också sålt, filmer från Sydkorea. Pojkarna, som tros vara mellan 16 och 17 år, sköts på ett flygfält inför en skräckslagen lokalbefolkning i staden Hyesan, på gränsen till Kina. Det skedde i oktober, men nyheten om deras död kom först förra veckan, meddelar Daily Mail.

  En tredje pojke i samma ålder avrättades tillsammans med dem, anklagad för att ha mördat sin styvmor; lokalbefolkningen sa att polisen ansåg att brotten var ”lika onda”. ”Myndigheterna ställde tonårsstudenterna inför allmänheten, dömde dem till döden och sköt dem omedelbart”, sa en källa till Radio Free Asia.

  Utländska medier, särskilt allt som anses vara ”västerländskt”, är strängt förbjudet i Nordkorea. Men trots strikta kontroller smugglas filmer och annat ofta in i landet på USB-minnen eller små minneskort. Sedan byter befolkningen material med varandra.

  Första gången ungdomar döms för brottet väntar oftast en tid i ett disciplinärt arbetsläger. Andra gången skickas hela familjen bort i fem år, som straff för barnens bristande uppfostran.

   

   

  Fler notiser